Koszty wysyłki

KURIER
(polecane powyżej 5kg)


25PLN

Wysyłki priorytetem!

WYSYŁKA POCZTA POLSKA:

do 350 g = 10 PLN
0.35-0.49 kg = 10 PLN
0.5-0.9 kg = 12 PLN
1-1.9 kg = 15 PLN
2-4.9 kg = 18 PLN
5-9.9 kg = 20 PLN
10-14.9 kg = 25 PLN


WYSYŁKA ZA GRANICĘ

do 350g = 15 PLN
0.35-1kg = 65 PLN

INFORMACJE

Czym jest CBD?

SPOSOBY ZAMÓWIEŃ

www: www.biokonopia.pl

e-mail: info@biokonopia.pl

telefonicznie: +48 530 18 77 66

Sposoby płatności

Przelew, Pobranie

Nr konta Bre Bank mBank

89 1140 2004 0000 3102 7101 6033

IBAN:
PL 89 1140 2004 0000 3102 7101 6033

BIC/SWIFT:
BREXPLPWMBK

FACEBOOK

Olej konopny 250ml BIO

Olej konopny 250ml BIO

Cena:
55,00 zł
Dostępność:
Tak

Olej konopny zimnotłoczony 250ml BIO z certyfikowanych upraw ekologicznych

Produkt wyróżniony srebrnym medalem Niemieckiego Towarzystwa Rolniczego(Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft)DLG w kategorii BIO PRODUKT 2010

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ

Olej konopny jest tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych odmian konopi siewnej. Eksponuje typowo orzechowy smak z przyjemnym delikatnym posmakiem. Jest słynny z wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas oleinowy, linolowy i linolenowy, jak również gamma-linolenowego, obecnych w kompozycji unikalnej dla oleju konopnego pośród wszystkich olejów najlepszych dla ludzkiego odżywiania. Nie zawiera cholesterolu i wspomaga zarówno metabolizm komórek jak i systemu odpornościowego. Jest niezbędną częścią zdrowej pełnowartościowej diety.

Ze względu na swoją strukturę nie nadaje się do smażenia.

Srebrny medal DLG(Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) 2009 Niemieckie Towarzystwo Rolnicze

Dlaczego olej konopny jest tak wyjątkowy?

Olej konopny to skarbnica witaminy K, niezbędnej do syntezy ważnych białek i enzymów. Witamina K ma właściwości przeciwkrwotoczne i odpowiada za krzepliwość krwi, działa przeciwgrzybicznie, antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwbólowo oraz bierze udział w formowaniu tkanki kostnej.

 

Olej konopny jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i 6(80% jego składu). Dzięki tak wysokiemu wskaźnikowi plasuje się w ścisłej czołówce olejów roślinnych. Jest słynny z wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas oleinowy, linolowy i linolenowy, jak również gamma-linolenowego. Kwasy tłuszczowe to pożądany składnik w codziennym menu, dzięki swojemu działaniu. Niestety nasz organizm sam ich nie produkuje, dlatego tak ważne jest, aby dostarczać ich optymalną ilość w codziennej diecie.

 

Olej konopny – bogate źródło kwasów tłuszczowych.

  • Kwas gamma-linolenowy zawarty w oleju reguluje poziom lipidów we krwi, a tym samym zapobiega miażdżycy, zawałom serca oraz udarom.

 

Jeżeli w naszej codziennej diecie brakuje kwasów tłuszczowych nasze paznokcie stają się kruche i łamliwe, włosy matowe, występują także problemy ze skórą i łupieżem. Większość chorób skóry jest wywołana niedoborem kwasów tłuszczowych.

 

Dla kogo olej konopny?

Dla wszystkich! Stanowi ważny składnik w zdrowej i zbilansowanej diecie. Szczególnie polecany jest osobom osłabionym, wyniszczonym chorobą, cierpiącym na awitaminozę. Nasiona konopne, z których powstaje olej konopny są bogate w fitynę dzięki czemu znajdują zastosowanie w leczeniu histerii, neurastenii, krzywicy i niedokrwistości. W medycynie owoc konopi znalazł zastosowanie również jako środek przeciwbólowy, nasenny oraz moczopędny. 

 

Z czym to się je?

Olej konopny jest tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych odmian konopi siewnej. Ma lekko orzechowy, delikatny smak i zapach. Przygotowując pyszne i zdrowe potrawy możesz go używać do wszystkiego, za wyjątkiem smażenia, ponieważ ze względu na swoją strukturę nie nadaje się do tego.

 

Kosmetyka

 

Nierafinowany olej z konopii uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion "Cannabis sativa". Surowiec do tłoczenia jest pozyskiwany jedynie z certyfikowanych upraw ekologicznych. 
Zawiera ok. 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należące do esencjonalnych kwasów tłuszczowych (EFA) kwas linolowy (56%) i alfa-linolenowy (19,4%), oraz witaminy A, D i E, fitosterole, fosfolipidy i minerały. 
Zielony kolor oleju jest wynikiem zawartości chlorofilu, naturalnie występującego w nasionach, który działa przeciwzapalnie i łagodząco.
Olej z konopii jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniących kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Proporcja ta wynosi dokładnie 3:1 - kwas linolowy (LA) należący do rodziny kwasów omega-6 do kwasu alfa-linolenowego (LNA lub ALA) należącego do rodziny kwasów omega-3.
EFA (Essential Fatty Acid) są prekursorami hormonów miejscowych, min. prostoglandyn, które utrzymują skórę w dobrej formie oraz zapobiegają jej przedwczesnemu starzeniu.
Niedobór EFA powoduje, że zanika naturalna odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych, częściej pojawiają się podrażnienia, zaczerwienienia, przebarwienia, stany zapalne, łojotok, trądzik, wyprysk atopowy i łuszczyca. Skóra staje się sucha (wzrost TEWL) i mało elastyczna, co przyspiesza tworzenie się zmarszczek.
Aktywność dermatologiczna i kosmetyczna EFA jest związana z możliwością wbudowywania ich w struktury cementu międzykomórkowego, co skutkuje tym, że skóra staje się bardziej elastyczna, poprawiają się jej funkcje barierowe przed szkodliwymi czynnikami środowiska zewnętrznego (zanieczyszczenia, UV), zmniejsza się TEWL i w efekcie poprawia nawilżenie naskórka oraz wzrasta produkcja czynników przeciwzapalnych.
Olej z konopii, dzięki wysokiej zawartości EFA, wykazuje wybitne działanie odżywcze, immunostymulujace, przeciwalergiczne, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje ładniejszy koloryt, a wszelkiego typu podrażnienia i chorobowe stany zapalne (łuszczyca, AZS, egzema) ulegają złagodzeniu.
Skład chemiczny oleju z konopii jest bardzo zbliżony do naturalnego tłuszczu ochronnego
wydzielanego przez ludzką skórę, dzięki czemu, zastosowany w preparatach kosmetycznych, poprawia gospodarkę lipidami, szczególnie skóry łojotokowej i trądzikowej - łój staje się rzadszy i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, co min. zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych.
Olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością i brakiem nadmiernej tłustości po aplikacji. Dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego wpływa na zwiększoną przepuszczalność naskórka oraz wykazuje zdolność głębokiej penetracji tkanek, co czyni go doskonałym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających, takich jak ekstrakty roślinne czy olejki eteryczne.
Olej z konopii, dzięki bogatej zawartości aminokwasów, wykazuje także korzystne działanie na skórę głowy i włosy (efekt filmogeniczności i substantywności). Zastosowany odżywkach sprawia, że włosy stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.

 

Olej konopny

Składniki odżywcze na 100 g

Węglowodany

5,000 g

Białka

1,000 g

Tłuszcze w tym:

94,000 g

- nasycone kwasy tłuszczowe

10,000 g

- jednonienasycone kwasy tłuszczowe

15,000 g

- wielonienasycone kwasy tłuszczowe

75,000 g

W tym: Kwas linoleinowy

52,000 g

Kwas linolenowy

20,000 g

Kwas gamma-linolenowy

3,000 g

Zawatrość energrtyczna: 880 Kcal/3682 KJ

Stosowany do pieczenia, w makaronach, deserach, kosmetyach oraz do bezpośredniego spożycia

Kup produkt:

Olej konopny jest tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych odmian konopi siewnej. Eksponuje typowo orzechowy smak z przyjemnym delikatnym posmakiem. Jest słynny z wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas oleinowy, linolowy i linolenowy, jak również gamma-linolenowego, obecnych w kompozycji unikalnej dla oleju konopnego pośród wszystkich olejów najlepszych dla ludzkiego odżywiania. Nie zawiera cholesterolu i wspomaga zarówno metabolizm komórek jak i systemu odpornościowego. Jest niezbędną częścią zdrowej pełnowartościowej diety.

Ze względu na swoją strukturę nie nadaje się do smażenia.

Srebrny medal DLG(Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft) 2009 Niemieckie Towarzystwo Rolnicze

Dlaczego olej konopny jest tak wyjątkowy?

Olej konopny to skarbnica witaminy K, niezbędnej do syntezy ważnych białek i enzymów. Witamina K ma właściwości przeciwkrwotoczne i odpowiada za krzepliwość krwi, działa przeciwgrzybicznie, antybakteryjnie, przeciwzapalnie i przeciwbólowo oraz bierze udział w formowaniu tkanki kostnej.

 

Olej konopny jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i 6(80% jego składu). Dzięki tak wysokiemu wskaźnikowi plasuje się w ścisłej czołówce olejów roślinnych. Jest słynny z wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych takich jak kwas oleinowy, linolowy i linolenowy, jak również gamma-linolenowego. Kwasy tłuszczowe to pożądany składnik w codziennym menu, dzięki swojemu działaniu. Niestety nasz organizm sam ich nie produkuje, dlatego tak ważne jest, aby dostarczać ich optymalną ilość w codziennej diecie.

 

Olej konopny – bogate źródło kwasów tłuszczowych.

  • Kwas gamma-linolenowy zawarty w oleju reguluje poziom lipidów we krwi, a tym samym zapobiega miażdżycy, zawałom serca oraz udarom.

 

Jeżeli w naszej codziennej diecie brakuje kwasów tłuszczowych nasze paznokcie stają się kruche i łamliwe, włosy matowe, występują także problemy ze skórą i łupieżem. Większość chorób skóry jest wywołana niedoborem kwasów tłuszczowych.

 

Dla kogo olej konopny?

Dla wszystkich! Stanowi ważny składnik w zdrowej i zbilansowanej diecie. Szczególnie polecany jest osobom osłabionym, wyniszczonym chorobą, cierpiącym na awitaminozę. Nasiona konopne, z których powstaje olej konopny są bogate w fitynę dzięki czemu znajdują zastosowanie w leczeniu histerii, neurastenii, krzywicy i niedokrwistości. W medycynie owoc konopi znalazł zastosowanie również jako środek przeciwbólowy, nasenny oraz moczopędny. 

 

Z czym to się je?

Olej konopny jest tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych odmian konopi siewnej. Ma lekko orzechowy, delikatny smak i zapach. Przygotowując pyszne i zdrowe potrawy możesz go używać do wszystkiego, za wyjątkiem smażenia, ponieważ ze względu na swoją strukturę nie nadaje się do tego.

 

Kosmetyka

 

Nierafinowany olej z konopii uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion "Cannabis sativa". Surowiec do tłoczenia jest pozyskiwany jedynie z certyfikowanych upraw ekologicznych. 
Zawiera ok. 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), a szczególnie należące do esencjonalnych kwasów tłuszczowych (EFA) kwas linolowy (56%) i alfa-linolenowy (19,4%), oraz witaminy A, D i E, fitosterole, fosfolipidy i minerały. 
Zielony kolor oleju jest wynikiem zawartości chlorofilu, naturalnie występującego w nasionach, który działa przeciwzapalnie i łagodząco.
Olej z konopii jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniących kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Proporcja ta wynosi dokładnie 3:1 - kwas linolowy (LA) należący do rodziny kwasów omega-6 do kwasu alfa-linolenowego (LNA lub ALA) należącego do rodziny kwasów omega-3.
EFA (Essential Fatty Acid) są prekursorami hormonów miejscowych, min. prostoglandyn, które utrzymują skórę w dobrej formie oraz zapobiegają jej przedwczesnemu starzeniu.
Niedobór EFA powoduje, że zanika naturalna odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych, częściej pojawiają się podrażnienia, zaczerwienienia, przebarwienia, stany zapalne, łojotok, trądzik, wyprysk atopowy i łuszczyca. Skóra staje się sucha (wzrost TEWL) i mało elastyczna, co przyspiesza tworzenie się zmarszczek.
Aktywność dermatologiczna i kosmetyczna EFA jest związana z możliwością wbudowywania ich w struktury cementu międzykomórkowego, co skutkuje tym, że skóra staje się bardziej elastyczna, poprawiają się jej funkcje barierowe przed szkodliwymi czynnikami środowiska zewnętrznego (zanieczyszczenia, UV), zmniejsza się TEWL i w efekcie poprawia nawilżenie naskórka oraz wzrasta produkcja czynników przeciwzapalnych.
Olej z konopii, dzięki wysokiej zawartości EFA, wykazuje wybitne działanie odżywcze, immunostymulujace, przeciwalergiczne, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje ładniejszy koloryt, a wszelkiego typu podrażnienia i chorobowe stany zapalne (łuszczyca, AZS, egzema) ulegają złagodzeniu.
Skład chemiczny oleju z konopii jest bardzo zbliżony do naturalnego tłuszczu ochronnego
wydzielanego przez ludzką skórę, dzięki czemu, zastosowany w preparatach kosmetycznych, poprawia gospodarkę lipidami, szczególnie skóry łojotokowej i trądzikowej - łój staje się rzadszy i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, co min. zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych.
Olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością i brakiem nadmiernej tłustości po aplikacji. Dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego wpływa na zwiększoną przepuszczalność naskórka oraz wykazuje zdolność głębokiej penetracji tkanek, co czyni go doskonałym nośnikiem substancji naprawczych i odmładzających, takich jak ekstrakty roślinne czy olejki eteryczne.
Olej z konopii, dzięki bogatej zawartości aminokwasów, wykazuje także korzystne działanie na skórę głowy i włosy (efekt filmogeniczności i substantywności). Zastosowany odżywkach sprawia, że włosy stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.

 

Olej konopny

Składniki odżywcze na 100 g

Węglowodany

5,000 g

Białka

1,000 g

Tłuszcze w tym:

94,000 g

- nasycone kwasy tłuszczowe

10,000 g

- jednonienasycone kwasy tłuszczowe

15,000 g

- wielonienasycone kwasy tłuszczowe

75,000 g

W tym: Kwas linoleinowy

52,000 g

Kwas linolenowy

20,000 g

Kwas gamma-linolenowy

3,000 g

Zawatrość energrtyczna: 880 Kcal/3682 KJ

Stosowany do pieczenia, w makaronach, deserach, kosmetyach oraz do bezpośredniego spożycia

No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

Olej konopny 250ml BIO

Olej konopny 250ml BIO

Olej konopny zimnotłoczony 250ml BIO z certyfikowanych upraw ekologicznych

Produkt wyróżniony srebrnym medalem Niemieckiego Towarzystwa Rolniczego(Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft)DLG w kategorii BIO PRODUKT 2010

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ

Więcej szczegółów


55,00 zł brutto

019

Stan: chwilowo brak

46 dostępnych

Polecane produkty

  1. Olejek 4% CBD 10ml

    Olejek 4% CBD 10ml

    Dostępność:
    Tak
    Cena:
    150,00 zł

    info do koszyka

  2. Olejek konopny RAW 3% CBD+CBDa 10ml

    Olejek konopny RAW 3%...

    Dostępność:
    Tak
    Cena:
    165,00 zł

    info do koszyka

  3. Olejek 4% CBD 50ml

    Olejek 4% CBD 50ml

    Dostępność:
    Tak
    Cena:
    630,00 zł

    info do koszyka

  4. Pasta konopna RAW 20% CBD+CBDa 10g

    Pasta konopna RAW 20%...

    Dostępność:
    Nie
    Cena:
    1 090,00 zł

    info do koszyka

Najlepsze Produkty

  1. Olej konopny 250ml BIO

    Olej konopny 250ml BIO

    Dostepnosc:
    Tak
    Cena:
    55,00 zł

    info do koszyka

  2. Olejek 4% CBD 10ml

    Olejek 4% CBD 10ml

    Dostepnosc:
    Tak
    Cena:
    150,00 zł

    info do koszyka